Trevor

Onder de naam Trevor schrijf ik over mezelf, maar in een jasje waar genoeg ruimte is voor fantasie en verbeelding. Hieronder heb ik alle Trevor-verhalen tot nu toe verzameld (van oud naar nieuw).

Klein geluk

Eenzaamheid was niet de naam voor het gebrek aan gezelschap; het was een gevoel, een sfeer dat je ook kon delen.

Koffie in Casablanca

Toeval en tekens zijn van hetzelfde laken een pak. Toeval bestaat niet, in die zin dat gebeurtenissen een diepere betekenis hebben. Het zijn tekens die je iets duidelijk proberen te maken.

Melkwolk

De koffie in zijn kopje was diep zwart. Trevor dronk zijn koffie graag met melk. Hij pakte het melkkannetje en begon te gieten. Al bij de eerste druppels melk begon de koffie, als geheel, te verkleuren. Zelfs een kleine druppel melk kon verandering teweegbrengen in de zwarte koffiezee.

Een eenzame kop

Het toeval moest niets hebben van Trevor’s interventie. Het zou gebeuren als het ging gebeuren.

De Romanticus

Wat zij vergaten was dat er verschillende wegen naar Rome liepen, en dat dit er slechts één van de velen was. En uiteindelijk deed die reis er niet toe; het doel is de reis die je daarna samen zou ondergaan.

Het briefje

Vandaag had Trevor een drempel overwonnen die hij tot dan toe nog nooit bedwongen had.

Silhouetten

“Dit was misschien niet zo’n goed idee, Trevor”, zei ze.
“Nee”, zei Trevor. Hij loog. Zijn woorden gaven het antwoord dat zijn hoofd hem wilde doen geloven.

De muziek vertelt

Muziek luisteren was als het lezen van een horoscoop, of het openen van een fortune cookie: je doet je best om wat er staat te rijmen met jezelf.

Barista

Op een bord tegen de wand stond te lezen wie vandaag de barista’s waren. ‘Dus dát is een barista’, dacht hij. De letters vormden een woord en kregen zo betekenis.

Valentijnszon

Hij vroeg zich stilzwijgend af of ze nog zou komen vandaag, of daarna nog een keer. “Ik verwacht iemand”, zei hij toen de ober voorzichtig kwam polsen wat Trevor nog bliefde.

Het spel

Trevor besefte zich terdege dat liefde een spel was – een door de mensheid gefabriceerd doolhof van gedachten en assumpties, rondom iets dat eigenlijk heel simpel was.

Vergeten melk

Nu zat ze tegenover hem. Ze was de vrouw die uit het scherm was gekropen en echt was geworden.

Lege stoel

(…) enkel gevuld met lege
hoop en zelfgeschapen
verwachtingen.

Jezelf

“Ben niet bang om
jezelf te zijn.”

Echo’s

Toch was het spook ook maar een echo. Trevor wist niet hoe de klank van het origineel zou klinken, maar dat geluid was het enige dat hij wilde horen.

Blik op oneindig

Waarom zou je blijven zoeken tussen echo’s en spoken als we omringd zijn met originelen?

Woody Allen

Trevor dronk zijn koffie alleen, met zijn muziek als filter tussen hem en de buitenwereld. Het was alweer even geleden dat er iemand tegenover hem had gezeten waarmee hij zijn koffie en het moment kon delen.

Een eigen film

Hij was de regisseur van zijn dagelijks leven; waarom zou iemand anders een film over zijn leven regisseren?

Trevor is dood

Achter de wereld van Trevor kon ik me verstoppen.