Movie challenge 2016: december

Uiteindelijk is de teller dit jaar toch nog op 85 films gekomen. 2016 was een mooi filmjaar.

2016 movie challenge banner.jpg

Films van 2015 – januari (deel 1)januari (deel 2) – februari (deel 1)
februari (deel 2) – maart (deel 1) – maart (deel 2) – april (deel 1)
april (deel 2) – mei (deel 1) – mei (deel 2) – juni – juli – augustus
september – oktober – november

Lees ook over de challenges van Louterliefde en Anneke.

082

82. Kraftidioten / In Order of Disappearance (2014)

Wat gebeurt er als Quentin Tarantino een Deense film zou maken als jij Taken en Fargo in een blender had gestopt? Nou, dan krijg je zo iets als Kraftidioten. Het verhaal is dat een vader hoort dat zijn zoon is overleden aan een overdosis, maar hij twijfelt eraan en wordt al snel bevestigd in die twijfel. Vervolgens gaat hij op zoek naar degene die voor de dood van zijn zoon gezorgd heeft, en ontstaat er een klopjacht waarbij steeds meer mensen het loodje leggen. De film is grof en grappig tegelijk, heerlijk! Gaandeweg de film ontdekte ik trouwens hoe goed diens Engelse titel trouwens is. Kraftidioten is een aanrader als een of meer van bovenstaande namen je aanspreken.

083

83. The Conjuring 2 (2016)

Na het verfrissende en creatieve eerste deel van The Conjuring wilde ik ook deel 2 maar al te graag zien. Normaal hou ik erg van horrorfilms, maar knap ik af op goedkope schrikeffecten. Hoewel deze vooral in het begin van de film nog wat voorkomen, stijgt de film daarna – net zoals het eerste deel – boven het gemiddelde niveau van het horror-genre uit en ontwikkelt de film zich tot wederom een verfrissende zit. The Conjuring 2 volgt zoals deel 1 het echtpaar Ed en Lorraine Warren, dat ditmaal overzees gaat om een behekst huis en gezin in Engeland te helpen. En wederom is de film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tip; kijk ook de aftiteling even af. Die vond ik zo mogelijk nog verontrustender dan de film zelf.

084

84. The Age of Adaline (2015)

Eigenlijk dacht ik dat dit een romcom zou zijn, maar daarvoor had de film te veel details en diepgang in het verhaal. Maar misschien was het toch een romcom, en daardoor juist een extra leuke en memorabele! Adaline is een vrouw die door een ongeluk niet meer ouder kan worden. Dat levert veel vragen op, die de film beantwoordt terwijl er ook subtiel een liefdesverhaal uitgerold wordt. Leuk gedaan, deze film.

085

85. Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Hou je van Star Wars? Ga hier dan sowieso heen. Hou je niet van Star Wars? Breng daar verandering in en ga dan hierheen. Deze film speelt zich af tussen de eerste twee trilogieën en vertelt over de bouw van de Death Star, en hoe het nu eigenlijk komt dat deze zo makkelijk te vernietigen was. Na wat gemengde reacties gehoord te hebben was ik verrast door de film, die leuker bleek dan ik verwacht had. Ik hou van dit soort achtergrondverhalen, en het voelde voor mij als fan niet als geldklopperij noch een warmhoudertje voor Episode VIII, die volgend jaar uit gaat komen.

*  *  *

Dat was het dan. 2016 zit erop, en daarmee ook mijn movie challenge. Ik zal zeker films blijven kijken, maar het erover moeten schrijven zal ik niet missen. Af en toe zul je hier ongetwijfeld nog wel iets over films lezen, maar die keiharde maandelijkse regelmaat is verleden tijd. Net zoals 2016 trouwens.

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en een prachtig 2017!

Advertenties

3 Comments

  1. Oja die Age of Adeline wilde ik ook nog wel zien! Hoeveel films heb je dit jaar gezien? Ik ben opgehouden met bijhouden toen ik mijn oude telefoon en filmlijst kwijt was. Maar wil in 2017 wel weer gaan noteren!

    Fijne jaarwisseling!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s