Movie challenge 2016: november

Jup. Maar twee films. Deal with it.

2016 movie challenge banner.jpg

Films van 2015 – januari (deel 1)januari (deel 2) – februari (deel 1)
februari (deel 2) – maart (deel 1) – maart (deel 2) – april (deel 1)
april (deel 2) – mei (deel 1) – mei (deel 2) – juni – juli – augustus
september – oktober

Lees ook over de challenges van Louterliefde en Anneke.

080

80. Finding Dory (2016)

Na Finding Nemo jaren geleden was ik ondertussen wel benieuwd naar de tweede film over deze bijzondere visvriendjes. In deze film gaat Dory op zoek naar haar ouders, waarna ze Nemo kwijt raakt en hij en z’n vader haar gaan zoeken in een grote vissendierentuin (hoe heet zoiets?). Anticipatie was erg hoog, en misschien heeft dat de film wel een beetje genekt voor me. Ik bedoel, het is zeker een goede en vermakelijke film, maar we zijn al bekend met de ‘cast’ en met het ‘dingetje’ dat Dory Dory maakt. Maar vergis je niet, ga deze film wel gewoon kijken – maar met getemperde verwachtingen.

e9a96aa5-6e43-47c9-b8cd-84871f01d799

81. Snowden (2016)

Een waargebeurd verhaal, maar dat zal de naam vast al wel verklapt hebben. Over verklappen gesproken, dat is precies waardoor Edward Snowden bekend werd. Hij lekte gegevens en klapte uit de school over de werkwijze van de CIA, waar hij min of meer tegen wil en dank in meegesleurd werd. Ik vond het verhaal in orde, alhoewel het wat traag verteld werd. Maar het heeft er misschien ook mee te maken dat het eigenlijk ook niet zo’n spannend verhaal is, en ik de huidige stand van zaken misschien ook wel boeiender vind: dat Snowden nu een asielzoeker is (dankzij zijn eigen beslissing om klokkenluider te spelen), en van land naar land zwerft om asiel aan te vragen en uit de handen te blijven van uitleveringsverdragen met Amerika.

*  *  *

Het moge duidelijk zijn dat ik met nog één maand voor de boeg de 100 niet ga halen, zeker omdat de komende maand een drukke maand is vol met feest, feestjes, en natuurlijk veel muziek (hallo Serious Request, hallo Top 2000!). En het wordt ook nog eens mijn laatste movie challenge update, dus stay tuned!

Advertenties

4 Comments

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s