Movie challenge 2016: juli

Waar ik vorige maand slechts vier films keek, haalde ik deze week in één weekend (beter nog, twee avonden) al dat aantal!

2016 movie challenge banner.jpg

Films van 2015 – januari (deel 1)januari (deel 2) – februari (deel 1)
februari (deel 2) – maart (deel 1) – maart (deel 2) – april (deel 1)
april (deel 2) – mei (deel 1) – mei (deel 2) – juni

Lees ook over de challenges van Louterliefde en Anneke.

060

60. Heathers (1988)

In veel high school films gaat het juist over mensen die bij de cool kids willen horen (maar vaak beseffen ze aan het eind dat dat niet hoeft om gelukkig te zijn). Deze film begint anders: Veronica heeft populaire vrienden (meisjes die Heather heten; de Heathers) maar wordt daar juist níet gelukkig van. Totdat ze J.D. ontmoet, en het plan om de Heathers te doden een op zichzelf staand iets lijkt te worden. Ik vond het einde een beetje flauw, maar verder was de prima zeer vermakelijk.

061

61. Green Room (2015)

Een band geeft een optreden en is vervolgens getuige van een moord. Met zo’n premisse lijkt alles in gereedheid te staan voor een slechte film vol clichés, maar niets is minder waar. Je weet nooit wat je moet verwachten, wat er gaat gebeuren, en de karakters zijn (bijna) niet op domme keuzes te betrappen. Ik heb anderhalf uur geboeid zitten kijken.

062

62. Midnight Special (2016)

Deze film begon erg sterk: je hebt door dat de jongen speciale gaven heeft, en dat mensen hem willen beschermen – of is het juist ontvoeren? De film vloog uit de startblokken met veel van dit soort vraagtekens, waardoor het zelfs leek dat er flashbacks aan te pas zouden gaan komen om alles recht te praten. Dat hoefde niet, wat bijzonder mooi gedaan was. Helaas kwamen tegen het einde weer andere vraagtekens terug, die niet beantwoord werden. De volgende dag wist ik er ook nog geen antwoord op. Voor mij als kijker had er meer in gezeten.

063

63. The Station Agent (2003)

Drie mensen komen samen vlakbij het spoor; mensen met uiteenlopende personages en uiteenlopende achtergronden. De film draait om verbroedering, inleving, en hoe je een band kunt krijgen met mensen die je nooit als je vrienden zou ‘uitkiezen’. Maar dat soort dingen heb je niet in de hand. Een heerlijk filmpje; flink wat humor, maar ook een paar momenten dat je ineens stil wordt.

millers4

64. Miller’s Crossing (1990)

Vrijdag twee films, zaterdag ook weer twee. Vier films in een weekend, goed voor het gemiddelde! De laatste film van dit weekend was Miller’s Crossing, eentje uit het oeuvre van de Coen Brothers die ik nog niet gezien had. Niet mijn favoriet, maar wel een interessant verhaal (en toegegeven, waarschijnlijk een boel symboliek die ik gemist heb). Het is een mafia-film, dus verwacht veel (gekke) namen, verwijzingen, double-crossing en backstabbing. Mijn favorieten van Joel en Ethan Coen, hoor ik je denken? Dat zijn The Big Lebowski, Fargo, en The Man Who Wasn’t There (met de voetnoot dat ik No Country For Old Men nog eens moet kijken).

Fundamentals of Caring

65. The Fundamentals of Caring (2016)

Deels ontroerend en aandoenlijk, deels roadtrip, deels romcom. Ingrediënten die samen een smakelijk resultaat vormen als je die in de juiste doseringen in de blender doet. Deze film slaagde daarin. Hoofdrolspelers Paul Rudd en Craig Roberts hebben een goede chemie en maken de grappige momenten écht grappig. Roberts speelt Trevor, die in een rolstoel zit. Rudd is zijn begeleider, en samen gaan ze op een roadtrip – allebei met andere doelen.

066

66. Byzantium (2012)

Dit is nou hoe een vampierfilm hoort te zijn! Geen ongeloofwaardige actie, maar geloofwaardige personen; geen cliché-verhaallijn om die actie aan op te hangen, maar een verhaal dat de diepte in duikt en een logische vraag stelt: hoe is het anno nu om een vampier te zijn? De zussen Ella en Clara worden daar al 200 jaar iedere dag mee geconfronteerd, achtervolgt door hun verleden, opgejaagd totdat ze in een rustige Britse kustplaats arriveren.

*  *  *

Eindelijk goed weer, en een week bandjes luisteren en bier drinken op het Totaalfestival, dus met zeven films is deze maand alsnog best goed gegaan. Wie weet wat volgende maand brengt!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s