Movie challenge 2016: juni

Wat minder films dan je van me gewend bent dit jaar, maar met goede redenen: onder andere Best Kept Secret en het EK voetbal. Ik zou willen zeggen vanwege het goede weer, maar hopelijk kan ik volgende maand onderhand dat excuus gebruiken.

2016 movie challenge banner.jpg

Films van 2015 – januari (deel 1)januari (deel 2) – februari (deel 1)
februari (deel 2) – maart (deel 1) – maart (deel 2) – april (deel 1)
april (deel 2) – mei (deel 1) – mei (deel 2)

Lees ook over de challenges van Louterliefde en Anneke.

The-boat-That-Rocked-the-boat-that-rocked-.PNG

55. The Boat That Rocked (2009)

Een stel heerlijke malloten op een boot die piratenradio maken, maar dat mag natuurlijk niet van de regering. Meer is het verhaal van deze film eigenlijk niet, en dat hoeft ook niet. Gewoon lekker aanzetten, hij kijkt heerlijk weg en er zitten een paar hilarische momenten in. Goed hapklaar kijkvoer.

maxresdefault

56. Zootopia (2016)

Ik kwam uit de douche en toen had m’n huisgenoot net deze film aangezet. Ik plofte neer op de bank en werd verrast door deze film. Ik ben tegenwoordig sceptisch als het gaat om animatiefilms, maar deze stelde niet teleur. Zootopia gaat over een konijntje dat politieagente wil worden in ‘de grote stad’. De film maakt gebruik van stereotypen over dieren, heeft een vermakelijk en soms zelfs leerzaam verhaal, en niet te vergeten een flinke dot humor. Bovenstaande scène (met de luiaard) was echt een tranentrekker, zo grappig!

057

57. Room (2015)

Een vrouw en haar zoontje zitten opgesloten in een kamer. Het zoontje weet niet beter; zijn wereld heet Room. Gaandeweg kom je steeds meer te weten over de toedracht, maar niet voordat je een kijkje hebt gekregen in de bijzondere belevingswereld van de jongen. Een mooie psychologische film die goed op het gevoel speelt zonder sentimenteel te worden. Aangrijpend tot de laatste minuut – en een terechte Oscar voor Brie Larson.

058

58. The Visit (2015)

Een zus en broer gaan een weekje bij opa en oma logeren terwijl moeders op vakantie is met haar vriend. Al snel komen de twee er achter dat opa en oma nogal wat steekjes los hebben. Het meisje is bezig met een documentaire te maken over haar moeder en haar familiebanden, dus veel van die gekkigheid wordt à la Paranormal Activity vastgelegd. Afgezaagd, zou je denken, maar de film bleef gegrond in realisme, waardoor ik heb verrassend goed vond – beter dan de IMDB Metascore van 52/100 in ieder geval.

059

59. The Witch (2016)

Onderhuidse horror, daar hou ik van. Schrikmomenten, daar hou ik niet van. En dáárom hou ik ook van The Witch, want die doet alles goed wat ik van een horrorfilm eis: onderhuidse spanning, een film die in je achterhoofd blijft knagen, maar die je niet tegen het plafond doet springen van schrik. Het gaat over een gezin in Engeland, een paar eeuwen geleden, dat geplaagd wordt door een heks. Ook de gezinsrelaties komen onder druk te staan terwijl de heks heerlijk subtiel in de film aanwezig is. Een spannende aanrader.

*  *  *

Zoals ik al zei, ik hoop dat ik volgende maand eindelijk het weer als excuus mag gebruiken om minder films te kijken. Maar vier films in een maand? Dat is wel weinig voor jouw doen, Stijn! Volgende maand dus hopelijk meer dan dat.

Advertenties

2 Comments

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s