Movie challenge 2016: mei (deel 2)

In het vervolg van mei nog een viertal films. En mei was blijkbaar de maand van de niet-Engelstalige film bij mij, want hier heb ik ook nog een Italiaanse horrorfilm en een Hongaars drama voor je.

2016 movie challenge banner.jpg

Films van 2015 – januari (deel 1)januari (deel 2) – februari (deel 1)
februari (deel 2) – maart (deel 1) – maart (deel 2) – april (deel 1)
april (deel 2) – mei (deel 1)

Lees ook over de challenges van Louterliefde en Anneke.

050

50. Rushmore (1998)

Mijn Wes Anderson-lijstje begint steeds langer te worden. Rushmore was wel vermakelijk, maar kan zich niet met de besten meten (geef mij maar The Royal Tenenbaums of The Grand Budapest Hotel, bijvoorbeeld). Het gaat over een scholier die zich alleen maar bezig houdt met facultatieve projecten, waardoor hij van school getrapt wordt. Hoogtepunt van de film is wel weer Bill Murray, die een karakter neer zet zoals alleen hij dat kan in een Wes Anderson-film.

051

51. Profondo Rosso / Deep Red (1975)

Voor de derde maal deze maand een niet-Engelstalige film, maar helaas wel wat minder dan de voorgaande films. Italiaanse horror uit 1975, hoe kom je erbij? Nou, het is een film van Dario Argento, wiens Suspiria ik wel tof en beklemmend vond. Die sfeer miste ik hier wel; het was weinig horror, vooral detective. Ook vond ik dat de motivatie van de dader slecht (en erg laat in de film) uit de verf kwam.

052

52. The Man Who Would Be King (1975)

Sean Connery en Michael Kane spelen twee hilarisch ex-soldaten die besluiten een eigen land te gaan stichten. Ik had het idee dat er meer onderhuidse motieven waren dan ‘oh daar hadden we gewoon zin in’, maar als die er waren kwamen die niet aan het licht. De film was soms wat langdradig, maar de humor van de twee hoofdrolspelers maakte veel goed. Ook het einde vond ik mooi, dan zie je toch weer wat macht met mensen doet.

053

53. Saul fia / Son of Saul (2015)

Deze film scoorde heel hoog op IMDB, maar ik heb tijdens het kijken die hoge score niet terug kunnen zien in hetgeen ik zag. Ik vond de film erg traag, en hoewel bepaalde stukken (met name het eerste half uur) erg heftig waren, had ik niet gedacht dat het verhaal van het eerste halfuur (een man in een concentratiekamp wil een overleden jongetje begraven omdat het hem aan zijn zoon doet denken) de hele film zou duren.

054.jpg

54. Like Crazy (2011)

Toen ik een weekend in de Ardennen was zag ik op TV een reclame langskomen van deze film. Ik heb hem niet gekeken toen, maar thuis wel direct gedownload en eigenlijk meteen gekeken. Ik hou van romcoms, maar helemaal als ze net even wat anders zijn, zoals deze. Twee mensen worden verliefd op elkaar, maar de man woont in de VS en zij in de UK (ze studeerde in de VS). Geen clichés, een goed verhaal, een paar toffe scènes, en bovenal: een erg prettige soundtrack (Paul Simon, The Mary Onettes, Stars, The Tallest Man On Earth… dikke prima).

*  *  *

En dat was weer een maand! Het wordt langzaamaan beter weer, dus ik ben benieuwd in hoeverre de challenge bestand is tegen het lente-offensief. Maar dat is een vraag voor over een maand.

Advertenties

1 Comment

  1. Jammer dat je Son of Saul vond tegenvallen. Ik vond hem cinematografisch heel sterk, en echt de waanzin vangen van het leven daar. Veel beter naar mijn mening dan The Grey Zone die ook over het leven van het Sonderkommando verhaalt, omdat het daar juist zo graag een sterke verhaallijn wil neerzetten.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s